Tuktenue = top: de musthave voor Houdini-wentelteefkindjes.

Eigenlijk loop ik altijd maar een beetje te medderen met Liv haar tuktenue. Gedoe vind ik het. Aan dekens doet ze pertinent niet. Al stop ik haar zo strak in dat de facelift van Marijke Helwegen er verlegen van wordt: ze wurmt zich los. We noemen haar ook wel Houdini. Slaapzakken galore dus, MAAR! Die dingen zitten in de weg als je je de hele nacht als een wentelteefje gedraagt. Buik-rug-buik-rug-zij-andere zij-buik. Een dun exemplaartje hadden we dus, om nog een béétje bewegingsvrijheid voor Het Beest zeker te stellen. Een wollen, van ManyMonths. Mooi ding wel, maar elke nacht zat ze met een of beide pootjes vast tussen twee drukknoopjes waarmee je de onderkant van de slaapzak aan de bovenkant van de slaapzak bevestigt. Dat knelt en dat zit rot en dan word je wakker en dan word je moeder ook wakker. Daarbij: hij was dun en niet zo warm. Zó dun dat ze op ’t laatst zoveel laagjes aanhad dat van die hele bewegingsvrijheid alsnog ham&eggs (HELEMAAL NIKS!) overbleef: een romper met lange mouwen, een maillot, een shirt met lange mouwen, een merinowollen ManyMonths pakje, een paar sokken, die slaapzak – en daar nog ‘ns een slaapzak zonder mouwen overheen. Ging nergens meer over. Om haar op tijd klaar te hebben voor de nacht moesten we bijkans om 15:30 uur beginnen met het aantrekken van haar tuktenue. Van de zotte. Maar toen..

🎵 En dan kom jij ineens voorbij en keert mijn wereld ondersteboven 🎵

TEBBIE DAAR?
Nou, dat zal ik je eens haarfijn uitleggen. Dit is de Ergopouch slaapzak. Ik mocht er van de lieve mensen bij ikbenmama.nl eentje uitkiezen en ik ging voor deze Nel Veerkamp-print, omdat we zo lekker met onze tijd meegaan. Zo zijn we. Bij voorbaat was ik al tamelijk in m’n sas over best een heleboel dingen aan deze unit, maar toen we ‘m eenmaal geprobeerd hadden was ik helemáál om. Want: Liv sliep opeens door! Jawel! Klaar voor een shitload aan joechei-geroep en winwinsituaties ja? Komtie.

  • De slaapzak is gemaakt van biologisch katoen – en dat vind ik eigenlijk wel een must. Geen chemicaliën, wel ademend en temperatuurregulerend. Ik steek Liv liever niet in onnatuurlijke materialen, al helemaal niet een hele nacht lang. Hij is heul zacht, maar niet heel dik of zwaar. Fluffy istie. Dat is het goeie woord denk ik.
  • Hij heeft BENEN JONGENS HIJ HEEFT BENEN! En dat is zo nice! Want als je je benen kunt bewegen zoals je dat zonder slaapzak ook doet, dan kun je je gewoon zonder slag of stoot op je buik/rug/zij (doorhalen wat niet van toepassing is) draaien! En dan hoef je dus niét pislink en witheet wakker te worden als dat niet lukt! JA! Je kunt de beentjes ook gewoon ‘aan elkaar ritsen’ zodat ‘ie eruitziet als een gewone slaapzak, maar ik zou niet weten waarom je dat zou willen want benen zijn life. Vooral ook omdat je door die been-situatie je kindje (vanaf verjaardagsvisite ofzo, ik roep maar wat) alvast met slaapzak in de autostoel kunt zetten, en dan thuis al ronkend kunt overhevelen zonder nog te hoeven omkleden.
  • These legs are made for walking. Ook dat nog eens. Op de voetzolen zit anti-slip.
  • Je hebt ze in mega veel printjes en kleurtjes en maten.
  • Je krijgt er dus serieus een thermometertje bij dat aangeeft hoe warm het in de kamer is, en die dan óók precies aangeeft wat je je kind onder de slaapzak moet aantrekken bij die temperatuur. Veeg me op, dit is briljant.

JATOG
Toen ze bij ikbenmama.nl tog tegen me begonnen te roepen dacht ik dat ze misschien nog msn-taal bezigden of anders misschien dyslectisch waren maar dat was niet zo. De Ergopouch slaapzakjes zijn er in dunnere en dikkere varianten, en die diktes worden aangegeven met de term TOG. JATOG! Ik heb voor Liv de 2,5 TOG genomen. Die is geschikt bij een kamertemperatuur van 18-24 graden. Omdat we ’s nachts de ramen op een kiertje hebben, heb ik Liv een lekker wollen ManyMonths pakje aan onder de slaapzak – en dat is prima. Al honderd keer beter dan die honderd lagen voorheen.

 

Je kreeg het al een beetje mee misschien, maar ik ben dus enthousiast. Mega. Omdat het echt een heel fijn ding is. Liv vindt ‘m zelf ook top, dus da’s leuk. Het enige nadeel aan deze slaapzak is dat ze ‘m niet in mijn maat hebben.

Ps: dit is een gesponsord bericht, maar wel een over iets waar ik oprecht vreselijk mee in m’n sas ben. Anders had ik ‘m niet geschreven. Dan weet je dat even.

 

Eén reactie

  1. Dit klinkt vrij praktisch, al weet baby p op het moment nog haar hele bed door te stuiteren en te lopen (3 stappen dan, maar zonder slaapzak komt ze ook niet verder) in een slaapzak.

    Dat bedje zie er ook praktisch uit, wij hebben nu zo’n kdv-bedje met klaphek, want daar kan ik met mijn rolstoel onder, maar daar kan ze niet zelf in en uit, dat zou bij deze wel kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *