Daar vind ik wel wat van: PinkNova Paradise Rip Off

Jeuj! Ik mag een draagdoek testen. Een PinkNova. Nou, daar vind ik natuurlijk wel wat van. En omdat ik m’n mening en bevindingen nooit zo onder stoelen of banken steek, zal ik hier uitgebreid mijn figuurlijke plasje doen over de doek in kwestie. Dan ben jij ook weer even op de hoogte.

De doek
De doek heet Paradise (het patroon) Rip Off (de kleur). Hij is zwart met turquoise tropische bladeren. Het is een maat 5 (tussen de 4.10 en 4.20 meter). En hij is ZACHT, jongens. ZACHT. Als een kittenbuikje, zo zacht. Daarom app ik het PinkNova hoofdkwartier maar even om te checken of ik ‘m nu wel of niet nog moet wassen. Hij voelt immers al super ingedragen. Ja, niet dus. Hij is nog in loomstate en moet wel degelijk nog in bad. Dat moet, als doeken vers van de pers zijn, om de vezels te zetten. Dat wasje is dus eigenlijk het laatste stapje in het productieproces. Want dan pas bereik je de optimale sterkte en dichtheid. En dan kun je beginnen met indragen, zodat de doek steeds zachter en zachter wordt. Bij Rip Off is indragen dus een overbodige luxe. Zo’n zachte nieuwe doek heb ik nog nooit meegemaakt jongehee!

De blend
Holy fuckaroni. Dit is er niet zomaar eentje. Komtie hoor, de blend: 46% katoen, 33% kasjmier en 21% moerbeizijde. SAY WHAAAAAAT. Vandaar dat ‘ie zo zacht is! Hij voelt, in tegenstelling tot m’n andere doeken met wol, héél dun en soepel aan. Man, wat lijkt me dat fijn in de zomer. Waar andere doeken met kasjmier vaak echte werkpaarden zijn en je met flink wat kracht de doek moet aanspannen, lijkt Rip Off te voelen alsof ‘ie zichzelf knoopt. We gaan het zien.

De was
Oké. Zijde en kasjmier dus. Ik bereid me voor op een handwas. Ik HAAT handwas. Maar hee, je moet er wat voor overhebben. Effe checken op het wasvoorschrift, EN WAT ZIET MIJN OOG!? Hij kan in de wasmasjien! Ik doe een dans door de kamer, want jottum de pottum. Dit is werkelijk het beste van twee werelden. Wél wol en zijde, maar óók easycare. Wat wil een mens nou nog meer? Helemaal niks niet nee. Inderdaad. Dus in de was ermee, met een scheutje Neutral. De volgende dag is ‘ie droog. Ik schrik me de tandjes, want hij lijkt wat te zijn doorgelopen. In paniek app ik PinkNova HQ. Het blijken zwarte pluisjes te zijn. Niet doorgelopen dus. Pfoei.

De knoop
Ennnnn KNOPEN MAAR! JAAAAHHH! Ik wil niet opscheppen ofzo hoor, maar m’n voorspelling was juist: deze doek knoopt zich zelf. Zonder moeite flans ik Liv binnen een mum van tijd in een FWCC. FWCC staat voor Front Wrap Cross Carry. Dat is de basisknoop, die je ook op de foto’s ziet. De doek zit als een huis en is, ondanks dat ‘ie zo dun aanvoelt, beresterk. Hier kan ik wel aan wennen. De volgende dag knoop ik Liv met Rip Off in een Double Hammock. Dat is een rugknoop die ik best nog een beetje pittig vind. Omdat Rip Off zo glad en zacht is, is ‘ie perfect voor deze knoop. En warempel ja. Het lukt me een stuk beter dan met andere doeken. Wel merk ik dat een maatje 5 voor nu wat kort is voor de Double Hammock. Maar dat ligt er vooral aan dat ik zelf nog niet strak en netjes genoeg aanspan. ANYHOE. Wat een sterke doek. Compleet anders dan al m’n eigen doeken. Zijde had ik nog niet in m’n stash. Ik geloof dat ik daar verandering in moet brengen. Zijde is fijjjjjjnnnn!

De conclusie
Echt een toffe doek. Zelf zou ik niet gauw een zwarte doek kopen, maar dat turquoise maakt ‘m best heel fris. Dat scheelt een hoop. Qua blend: AHHHHMMMM. Echt heel nice. Van wol was ik al fan. Van zijde nu ook. Héérlijk voor de zomer: wel het regulerende van wol, maar niet dat hele zware en dikke. En, ook groot pluspunt: hij kan in de wasmasjien. Al met al vind ik ‘m tzoppie.

 

11 reacties

 1. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one nowadays.

 2. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today.

 3. Hey there would you mind stating which blog platform you’re working
  with? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something
  unique. P.S Apologies for being off-topic
  but I had to ask! quest bars http://tinyurl.com/49u8p8w7 quest bars

 4. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a coworker who was doing a little
  homework on this. And he in fact bought me
  dinner simply because I stumbled upon it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending the time to talk
  about this matter here on your web page.

 5. Hey would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing?

  I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads
  a lot faster then most. Can you suggest a good internet hosting
  provider at a reasonable price? Thanks, I appreciate it!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *