BZV: de nabeschouwing (afl. 6)

Lekker op tijd, de Beurs. Met je nabeschouwing. Het was verdorie eergísteren dat Boer zoekt Vrouw op teevee was. JA JONGEN, WEET IK. Hashtag momlife, druk, zwaar leven, geen tijd en energie, niet aan toegekomen. Ja, nu dus. En ik wil ‘m jullie toch niet onthouden. Want hee: je zal maar hashtag momlife, druk, zwaar leven, geen tijd en energie hebben om de aflevering terug te kijken, en tóch willen weten wat er is gebeurd? Nou, precies. Dan ben ik dus je rots. Hier en nu. We schrijven 14 maart 2017, en eergisteren zagen we hoe de dames mochten proeven van het boerenleven van alledag. Kunnen we het er nog even over hebben ja?

David Darwin
David neemt zijn chicks mee naar de megastal van een bevriende boer en loopt daar enorm te koketteren met zijn uitmuntende kennis van de evolutietheorie. Darwin, David – het is een pot nat. Want de koddige boer heeft het helemaal in het snotje, qua survival of the fittest. “Dit is de kraamafdeling, en dat moet wel hoor, dat die varkens op zo’n klein stukkie liggen. Anders gaan ze op hun eigen biggen liggen en lopen ze ze kapot.”  Nou, en zo is dat. Precies de reden dat God op de zesde dag de megastal schiep en dat varkens nooit of te nimmer los zouden moeten lopen met hun kroost. Want dan wordt het nooit wat, met die beesten.

De meiden knikken en vinden het suuuuuper schattig. David gaat een blokje om met Jorien om te keuvelen over hun gelijkenissen en of dat nu wel of niet een goed ding is. Jorien blijft indringend kijken en legt haar ziel en zaligheid bloot. Dat deed ze eerder op de bank ook al. Mooi, vond David dat. Mara moet een beetje grienen want die wil weten waar Jorien en David het over hebben en wil óók een onderonsje. Susanne lijkt stoïcijns als altijd. Die vindt het allemaal wel nasi.

MWEHP
Herman voelt zich zo op z’n gemak dat ‘ie een poepje laat. “Hee, hoorden jullie dat?”, vraagt ‘ie daarna ook even. De meiden giechelen, want ja, Herman, die trompetterscheet was moeilijk te missen. Doodgemoedereerd gaat Herman verder met z’n ding. Wat ‘ie precies aan het doen is weet niemand, maar het ziet er reuze relevant uit. Misschien komt dat ook door z’n ernstige blik. Pia wil nog steeds graag de diepte in en huft als een stier op een rode lap op de ziel van ons Herman in. Ze móet en ze zál ‘m krijgen, verdomme. Graven! WAT VIND JE VAN MIJ, HERMAN!!1!1!! Niet zo heel veel, blijkt later. Want Pia moet naar huis. En dat doet haar zeer, en mij ook een beetje. “Ik ga niet weer met dat keybord door heel Parijs lopen zeulen!” toetert ze naar Yvon. Dag Pia. Het ga je goed!

Alberdien laat je glimlach zien
Alberdien gaat elke aflevering chagrijniger kijken. Lijkt me ook best pittig. Zij voelde we-ken geleden al dat Olke echt háár vent is. En dan staat die lamzak doodleuk met twee andere wijven heel romantisch in koeien te roeren! Echt niet oké. Reden tot even wat me time, voor Alberdien. Want daar is ze zo op gesteld. Ik vrees dat ze vanaf volgende week weer meer me time te verstouwen heeft dan haar lief is. Die moet naar huis, is wat ik je brom. We gaan ’t zien.

Harriet is in haar element. Ze aait, injecteert en toucheert erop los of dat het een lieve lust is. Ze glundert ervan. Allemaal leuk en aardig, vindt Sandra, maar zij voelt zich er wel een beetje onhandig bij. Ik ook. Sandra staat erbij als een jan doedel.

StaafRikser
Ik denk dat Eline de mol is.

Leuk hè? Ja.
Marc weet van gekkigheid niet waar ‘ie het zoeken moet. Hij gaat in blinde paniek maar naar vleermuizen staan wijzen. “Leuk hè? Ja, leuk. Leuk hè? Leuk ja. Ja.” Hij converseert gezelliger met zichzelf dan met zijn meiden. Maar goed, die vermaken zich wel met de afwas, verder. Annekim heeft lichtjes in haar ogen als ze vertelt dat de zon Marc goed staat. Ik weet niet, ik heb er niet veel van kunnen zien. Hij had zo’n sexloze wetsuit aan. Waarom, Marc? Flauw gedoe. Marc baalt nog steeds gigantisch van z’n besluit om mee te doen met BZV, en komt daar deze aflevering eindelijk eens voor uit. “Fuuuuck, hoe lang duurt dit nog?”, of iets in die trant, kweelt ‘ie. Arme Marc.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *